Ibis, visarend en emoe (ibis, osprey and emu) - Reisverslag uit Pemberton, Canada van Ybert en Anna - WaarBenJij.nu Ibis, visarend en emoe (ibis, osprey and emu) - Reisverslag uit Pemberton, Canada van Ybert en Anna - WaarBenJij.nu

Ibis, visarend en emoe (ibis, osprey and emu)

Blijf op de hoogte en volg Ybert en Anna

26 December 2012 | Canada, Pemberton

We hadden voordat we uit Nederland vertrokken een lijstje: als we toch eens in het wild zagen.... kangoeroes, wallaby's, koala's, ibissen, pelikanen, zeearenden, visarenden, emoes en nog zo wat buitenissigheden.
Gisterenochtend: een hele groep ibissen vlak bij onze camping, vandaag, gewoon in het weiland langs de weg: emoes. Wallaby's, kangoeroes, zeearend en heel veel wonderschone onbekende vogels hebben we al eerder gezien. Maar het absolute toppunt was vanmiddag. We waren met Michael aan het wandelen in Beedelup National Park, niet ver van onze huidige camping bij Pemberton. IJbert hoorde als eerst het geluid van een jonge roofvogel, dus we probeerden uit te vinden waar het geluid vandaan kwam. En bijna direct zagen we het: op een afstand van misschien 100m zat een enorm nest in een dode boom aan de rand van een groot meer. In het nest minimaal 1 jonge visarend en papa en mama visarend zaten op de takken boven het nest in dezelfde boom. Op diverse plekken in Schotland en Wales zijn wij op zoek geweest naar de osprey en we hebben ook wel een aantal keren op grote afstand een nest of zelfs de vogels gezien, maar dit was echt ongelooflijk. Een geluksmoment van de bovenste plank, "it made our day", we hebben er eindeloos naar staan kijken en IJbert heeft getracht tussen de bladeren van de in de wind bewegende bomen door een paar mooie foto's t maken. Bijgevoegd.
Tweede kerstdag bestaat hier niet, dus wat er gebeurt, is het volgende. Iedereen heeft nu zomervakantie.De mensen hebben eerst Kerst (25/12) thuis met de familie gevierd en gaan vervolgens op 26/12 (vandaag) massaal op vakantie; de camping waar wij nu staan bij Pemberton is vandaag in een paar uur tijd volkomen volgestroomd, dat hebben we niet eerder meegemaakt.
Geen last van overigens, rond deze tijd om 20.30 uur is het helemaal donker en hor je eigenlijk niemand meer.

• 26 December 2012 - 14:09

Heren En Yvonne:

Gaat het wel goed met jullie...., wat is dat voor'n geknuffel in het woud! Kan dat daar zo maar! :),
    1ste Kerstdag heerlijk met de jongens doorgebracht, cadeautjes onder de boom, aandacht voor elkaar en lekker eten.
    Vandaag heerlijk met z'n tweetjes, lekker lezen, Herman heeft het boek oorlogsparadijs gekregen dat speelt zich af op Texel met de Georgiers. Jullie mogen het tzt lenen hoor. Voor nu dikke kus en de groetjes aan Mijndert en Tine ^_^

• 26 December 2012 - 17:45

Anneke:

Nou, nou wat een belevenissen. Ik zit lekker met een hapje en drankje onder het genot van de top 2000 bij de kerstboom. Kijk: dat missen jullie nou allemaal. En zou ik met jullie willen ruilen?
    JAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
    Geniet lekker verder en verblijd mij iedere dag met zo'n heerlijk reisverslag.

Dikke knuffel van mij XXXX

• 27 December 2012 - 00:42

Betty:

Wat fantastisch en leuk dat je het meteen met ons allemaal kan delen.
    Wij zijn vandaag naar utrecht geweest, met dikke jassen en dassen aan door de oude stad gedwaald, lekker koffie gedronken, en nog een kaarsje opgestoken in de Domkerk.Dat was OOK best wel leuk, hoor.
    Beetje jaloers wel!!
    Liefs en kus