kolenmijnen en een krakkemikkige kookplaat
Blijf op de hoogte en volg Ybert en Anna
01 December 2012 | Australië, Isle of the Dead
Bestemming vandaag waren de kolenmijnen in het uiterste noordwesten van Tasman Peninsula. Een schitterend wandelgebied, waarin de restanten van de kolenmijnen waarin de convicts in de 19e eeuw te werk gesteld werden, verscholen liggen. Opnieuw die enorme tegenstelling tussen dat vredige stille, prachtige landschap en de restanten van die onmenselijke wreedheden, begaan tegen mensen die vaak voor heel kleine vergrijpen veroordeeld waren.
Een paar uur prachtig gewandeld zonder een mens tegen te komen. Onze camper was het enige voertuig in de wijde omgeving.
Vanmiddag waaide het zo hard op de camping dat we voor het eerst de kookplaat binnen wilden gebruiken: viel direct half uit elkaar en twee pitten werken helemaal niet; daar komen morgen de hulpdiensten voor. Is ook nodig, omdat er regen voorspeld is: dan moeten we wel binnen koken.
Bart: de schoenen die je ons geadviseerd hebt, zijn heerlijk licht en bieden toch voldoende steun, geen blaren: dank je wel voor je hulp!
Betty: kijk goed naar de foto's vandaag: je wilde een bewijs van de rondhuppelende baby-wallaby...
Liefs, IJbert en Anna
01 December 2012 - 10:18
Nicole:
Prachtig om zo jullie reis te volgen! Prachtige foto's...Geniet! x
01 December 2012 - 11:06
Fenny:
Byzonder zo ver weg en toch elke dag jullie belevenissen ervaren! Dat is genieten! -
01 December 2012 - 13:11
Betty:
Hoi alletwee,
Ik had hem/haar al gezien, is zijn moeder ook in de buurt of loopt hij daar helemaal in zijn uppie??
Als ik je zo zie zitten aan de kust denk ik : moet je geen jas aan, het is hier dus duidelijk kouder dan bij jullie.
groetjes kus -
01 December 2012 - 20:24
Sanne:
Die wallaby, zo schattig! En die mevrouw op die stenen, zo mooi!
dikke kus -
02 December 2012 - 10:13
Mam,ma:
fijn dat het nu weer beter gaag. het is daar wel prachtig he? de fotoos zijn ook geweldig.ik hoop dat het reageren gelukt is ,we zullen wel zien.liefs mamma .